SİTEYE HOŞGELDİNİZ

HABER

12/09/2008 10:17

 

GSYİAD'dan Üyelerine İftar Yemeği

 

Galatasaraylı Yönetici ve İşadamları Derneği (GSYİAD), dün akşam Ortaköy'deki Feriye Lokantası'nda üyelerine bir iftar yemeği verdi.
 
Galatasaray Spor Kulübü Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, Yönetim Kurulu üyesi Nejat Uygur, Sicil Kurulu Başkanı Celal Açar, Galatasaray Üniversitesi Rektörü Ethem Tolga ile eski 2. Başkanlarımızıdan Semih Hazinedaroğlu'nun da katıldığı akşam yemeğinde, Galatasaray Bayan Basketbol Bölüm Direktörü Mihriban Oğuz ve bayan basketbolcularımız da vardı.
 
Yemek sonrasında, Galatasaray Bayan Basketbol Bölüm Direktörü Mihriban Oğuz bir konuşma yaparak geçtiğimiz sezon dernek üyelerinin takıma verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Oğuz ayrıca, GSYİAD Başkanı Teoman Kadıoğlu'na takım oyuncularının imzaladığı bir forma hediye etti. Dernek Başkanı Teoman Kadıoğlu ise yaptığı konuşmada Galatasaray Bayan Basketbol Takımı'na  yeni sezonda da desteklerinin süreceğini belirterek, bu konuda öünümüzdeki günlerde geniş katılımlı bir destek yemeği tertip edeceklerini bildirdi. Gecenin sonunda, yeni üyelere plaketleri verildi.
 

Metin Oktay'ı Andık

 

 

Galatasaray ve Türk futbolunun efsanevi  futbolcusu Metin Oktay, ölümünün 17. yıldönümünde kabri başında düzenlenen törenle anıldı.
 
Metin Oktay’ın Kozlu Mezarlığı’ndaki kabri başında düzenlenen anma törenine, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Adnan Polat, Yönetim Kurulu üyeleri Haldun Üstünel, Murat Yalçındağ, Faruk Bil ve Adil Emecan, futbolcularımızdan Hakan Balta, Sabri Sarıoğlu, Uğur Uçar, Mehmet Güven, Ferdi Elmas ve Orkun Usak, Metin Oktay’ın ailesi ve yakınları ile taraftarlarımız katıldı.

Metin Oktay'ın kabri başında kısa bir konuşma yapan Galatasaray Spor Kulübü Başkanı
Adnan Polat, Metin Oktay’ın Galatasaray ve Türk futbolu için çok önemli bir kişi olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi: "Metin Oktay’ın benim için ayrı bir yeri var. Sadece futbolcu olarak değil. Futbolu bıraktıktan sonra birlik ve beraberliğimiz hem İzmir, hem de İstanbul’da devam etti. Biz onu çok sevdik. Galatasaray çok sevdi, Türk futbolu çok sevdi. Örnek alınan bir sporcuydu. İnsan sevgisini en üst düzeyde taşıyan bir kişiliğe sahipti. Galatasaray olarak Metin ağabeyi hiç unutmayacağız. Bugün onun anısına buradayız. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum."
 

Metin Oktay'ın kabri başındaki anma töreni okunan dualarla son buldu.

Galatasaray Lisesi Kalamış Tesislerini Gezdi

 

 

Galatasaray Lisesi Müdürü Meral Mercan önderliğinde, Galatasaray Lisesi müdür yardımcıları, öğretmenleri, etüd hocaları ve Galatasaray Lisesi'nde eğitimlerine bu sene başlamış 81 öğrenci bugün Kalamış Tesislerimizi gezdi.

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Adnan Polat'ın, Eylül ayı olağan Divan Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Galatasaray Lisemizle alakalı olarak yapılan yeni programımızda, öğrencilerimize Galatasaray tesislerini gezdireceğiz. Galatasaray maçlarına götüreceğiz. Onlara Galatasaray ruhunu aşılayacağız" sözleriyle belirttiği proje bugün ilk kez Kalamış Tesisleri'nde hayata geçti.

Galatasaray Lisesi Müdürü Meral Mercan önderliğinde Kalamış Tesisleri'ne gelen Galatasaray Lisesi müdür yardımcıları, öğretmenleri, etüd hocaları ve Galatasaray Lisesi'ndeki eğitimlerine bu sene başlayan 81 öğrenciye Kalamış Tesis Müdürü Altan Korcan rehberlik yaptı. Oldukça
neşeli ve eğlenceli bir ortamda gerçekleşen gezi sırasında öğrenciler Kalamış Tesisini yakından tanıma fırsatını yakalarken, Yelken Şubesi'nde de yelken sporu ve Galatasaray Yelken Şubesi hakkında bilgiler aldılar. Gezi sırasında misafiler için bir de mangal partisi verildi. Mangal partisi sırasında genç öğrencilerimiz ayrıca, tesislerde bulunan Galatasaraylı abi ve ablalarıyla Galatasaray üzerine bol bol konuşma fırsatı da yakaladılar.
 

Galatasaray Spor Kulübü

 

Kazım Kanat
1954 Kahramanmaraş doğumlu Kazım Kanat, öğretmen Mehmet ile Ayşe Kanat'ın dört çocuğundan biri. Liseyi İskenderun'da, Gazetecilik Okulu'nu İstanbul'da bitirdi. TV'de "yılın yorumcusu" ödülünü aldı. Radyo'da "yılın programcısı" ve "yorumcusu" seçildi. Yazılı medyada ise çok sayıda (haber, yorum, araştırma ve fotoğraf) dallarında ödüller aldı. Spor dergilerinde Yazı İşleri Müdürlüğü yaptı. Hürriyet, Sabah ve Akşam gazetelerinde muhabir ve spor müdürü olarak görev yapan Kazım Kanat vefatından önce Sabah gazetesinde yazılarını sürdürüyordu.

1999 yılında kansere yakalanan Kazım Kanat pek çok kitap da yazmıştır.

Yaşanan Hayat, Hayaller Değil (2006)
Eyvah! Oğlum Mozart Dinlemiyor (2003)
Kanseri Nasıl Yendim? (2003)
Önce Beşiktaş Vardı (2003)

Başkan Adnan Polat GS TV'ye Konuştu

 

 

Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat Basel’de GS TV’ye özel açıklamalarda bulundu. Son Antalya maçı  başta olmak üzere şu ana kadar oynadıkları maçlarda anti futbol sergileyen bazı savunma oyuncularına hakemlerin özellikle dikkat etmeleri gerektiğini söyleyen Başkan Polat, ayrıca federasyon başkanı Mahmut Özgener ve MHK Başkanı Oğuz Sarvan’a bu konuda güvenlerinin tam olduğunu belirtti.

Sayın Başkan tabii artık maç temposu çok hızlandı.Haftanın 2 günü büyük bir ihtimalle Perşembe, Pazar günleri Galatasaray’ın maçları olacak. 12 sakat 1 cezalı oyuncu var. Galatasaray İsviçre’ye de 17 kişilik bir kadroyla geldi. Bu durum takımın performansını nasıl etkiler sizce?

Ben sahaya 11 kişi çıktığımız müddetçe hiçbir mazaret beyan etmedim bugüne kadar. Bundan sonra da etmeyeceğim. Sakatlar ve cezalıları koyduğumuz vakit, bir 11 yaparsak Türkiye liginde herhalde ilk 3’e oynar.Şu anda oynayan takım yani sakat olanların 7 tanesi geçen senenin ilk 11’inde banko oynayan futbolculardı. Malesef  bu sakatlıklar geçen seneden beri devam ediyor bizde.Darbelere yönelik sakatlıklarımız var. Bu konuda da biz hep anti-futboldan bahsediyoruz. Bunun engellenmesi lazım. Saha içi yönetimde hakemlerin en üst düzeyde gayret göstermeleri  lazım. Milyonlarca dolarlık yatırımları yapıyorsunuz bunun temel amacı tabii ki Galatasaray’ın uluslararası başarıyı elde etmesidir. Diğer takımlarda aynı amaçla takım kuruyorlar.Fakat karşınıza öyle bir zihniyet ve mantıkla çıkıyorlar ki, tam tabiri ile bazı kasaplar çıkıyor, o milyon dolarlık ayakları durdurmanın yolunu ancak onlara tekme atmakla buluyorlar ve ciddi olarak da futbolcularımızı sakatlıyorlar.Burada maalesef, saha içi yönetimi tolerans gösteriyor .Bunların engellenmesini istiyoruz. Biz Mahmut Özgener’in federasyonuna güveniyoruz. Bu anlamda bizim bu mesajlarımızı alıp gereğinin yapılacağına inanıyoruz. Merkez Hakem Kurulu Başkanı Oğuz Sarvan’a da güveniyoruz. İnşallah bu anti futbolun önüne bir şekilde geçilir çünkü gerek sakatlıkların yaşanması gerek oyun içinde vakit geçirmeler bunlar tam anlamıyla tribunleri de çılgına çeviriyor,tribunlerinde sabrını zorluyor ve aşıyor. Saha içinde küfürler ve yabancı maddeler atılmaya başlanıyor.Yani saha içi yönetiminin bütün bunları düşünmesi lazım.Biz bu yeni başlayan sezonda hakemlerimizden bunları bekliyoruz.

 

 

 

 

 

Geri

Sitede ara

© 2008 All rights reserved.